13. ožujka 2017.

U dvorani KC Draganić održana peta po redu Tamburaška večer u čijem programu smo ponovno mogli čuti različite glazbene žanrove ispričane kroz zvuke tambura. Nastupili su ispred domaćina dječji tamburaški orkestar, dječji ženski tamburaški sastav „ĐURĐICE“ i folklorni sastav KUD-a; a uz njih dragi nam gosti solisti: Snježana Mioš Bublić, Antun Cindrić Cida, Željko Goršić i Mario Markešić Maneto. Večer ne bi bila ugodna bez prijatelja, zato su s nama bili KUD „Dragutin Domjanić“ iz Adamovca i vokalne solistice Đurđa Beštak ,Branka Črgar i Marija Jelovečki te HKUD Željezničar iz Zagreba s muškom vokalnom grupom.
Ovogodišnji program folklornog sastava KUD-a tematski je bio posvećen ljubavi stoga su kratkom dramskom igrom njihove izvedbe najavili zaljubljeni „Ana i Ivan“ (Marta i Tomislav), dok su pjesme izveli Željko Goršić i Mario Markešić Maneto.
Dječji tamburaški orkestar vrlo dojmljivo izveo je spektar različitih tamburaških priča (vokalni solisti a ujedno i članovi orkestra: Ivana Misir, Dominik Samardžija, Natali Barac i Petar Popić) Uz njih su nastupili i gosti solisti Snježana Bublić i Antun Cindrić Cida.
U programu predstavio se i Ženski tamburaški sastav ĐURĐICE koji stječe prva scenska iskustva.
Gosti iz Adamovca koji dolaze iz rodnog kraja veliko kajkavskog pjesnika Dragutina Domjanića po kojem nose i naziv, počastili su nas koncertnim izvedbama kao i kajkavskim pjesmama s Glazbenog festivala ,,Po dragomu kraju“ čiji su organizator.
Gosti iz našeg glavnog grada Zagreba, Folklorni sastav HKUD-a „ŽELJEZNIČAR“ izveo je folklorne teme iz Međimurja i okolice Zagreba.
Hvala svim gostima i njihovim voditeljima na odazivu.