7. TAMBURAŠKA VEČER

3. siječnja 2019.

KUD "Sv.Juraj" Draganić u nedjelju 28. listopada 2018. priredio je 7. tamburašku večer.
Osim domaćih tamburaša nastupili su i gosti: Varaždinski tamburaški orkestar i Tamburaški orkestar KUD-a "Rečica“ čiji su program upotpunili zapaženi solisti – Petra Aračić s pjesmom „DOMA ZA NAVEK“ i Josip Fištrović s pjesmom „TAMBURICE MOJA“.
Tamburaški sastav KUD-a „Sv. Juraj“ izveo je program s kojim će Karlovačku županiju predstavljati na državnom Susretu tamburaških sastava u Dugom Selu ove nedjelje 4.11. U vokalnom dijelu izveli su poznatu tamburašku pjesmu „EJ, TAMBURO“ koju je otpjevao Antonio Vrbanić.
Dječji folklorni sastav odsvirao je poznate nam tradicijske zavičajne plesove a na isti način predstavio se i Dječji TO iz Rečice.
Tema ovogodišnjeg drugog djela tamburaške večeri bile su pjesme na ženska imena koje nam je izveo FOLKLORNI SASTAV zajedno s gostima – solistima. Na to su nas dodatno podsjetili članovi naše dramske družine u ulozi bivših svirača VIS-a "Plavi spavači" a koji su se nekim slučajem zatekli u poznatoj birtiji „Kod Žnidašnjća“.
Simbolično na početku „BORSA“ je stihom „Dobra Vam noć prijatelji, dobra Vam noć, dobro nam došli!“ zaželjela svima dobrodošlicu a zatim smo od Željka Goršića, Maria Markešića i Antonia Vrbanića čuli stihove o Milki, Tonki, maloj Ćići, Kati, Marici, Marijani i na kraju Mirjani. Mirjani za kojom je cijeli život plakao naš Iva iz „Plavih spavača“ te je na kraju koncerta uspio „uhvatiti“.
I tako su duhovite priče dramske družine i stihovi koje su interpretirali pjevači uz zvuke tambura vješto "odvukli" posjetitelje iz svakodnevnice a one nešto „iskusnije“ vratiti mislima u neka stara vremena.
Želimo naglasiti kako je obradu svih spomenutih izvedbi pripremio voditelj naših tamburaša: Matija Prigorac.