BOŽIĆNI KONCERT 2014.

16. ožujka 2015.

Dana 27. prosinca 2014. godine održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić. Pred prepunom dvoranom Kulturnog centra publici su Božićni ugođaj kroz svirku i pjesmu prenijeli članovi KUD-a „Sv. Juraj“ i njihovi gosti: KUD „Naša lipa“ Tuhelj, Folklorna družina „Vuga“ iz Karlovca, KUD „Josip Torbar“ Krašić, Crkveni zbor župe „Sv. Juraj“ Draganić i Crkveni zbor mladih župe „Sv. Juraj“ Draganić.
I ovaj božićno-novogodišnji koncert, kao i neko...liko prethodnih, imao je humanitarni karakter. Ove je godine Upravni odbor KUD-a, a na prijedlog članova društva, odlučio da će se s prikupljenim sredstvima pomoći djeci iz dvije brojne obitelji s prostora općine Draganić. Riječ je o obitelji Neral iz Franjetića te o obitelji Maretić iz Draganića. Akcija prikupljanja pomoći traje do blagdana Tri kralja pa se u akciju i naknadno mogu uključiti svi zainteresirani bilo donacijom financijskih sredstava na poseban broj žiro računa HR9524000081510238780 otvorenog samo za tu svrhu u Karlovačkoj banci ili donacijom stvari u dogovoru s članovima Upravnog odbora KUD-a.
Donirana sredstva upotrijebit će se za podmirenje najnužnijih potreba, vezanih prije svega za školovanje djece.
Akciji se pridružilo i Hrvatsko društvo skladatelja koje se odreklo autorske naknada u humanitarnu svrhu.
Toplo se zahvaljujemo svim izvođačima na odazivu kao i posjetiteljima na prikupljenim novčanim sredstvima. Detalje o akciji objavit ćemo neposredno nakon dodjele donacije koja je planirana 10.1.2015.