FIJOLICE NA GODIŠNJEM KONCERTU ZAKUD-a KARLOVAČKE ŽUPANIJE

12. travnja 2013.

Pozivamo Vas na 11. TRADICIONALNI KONCERT  najuspješnijih udruga u 2012. god. - članica ZAKUD-a Karlovačke županije, koji će se održati 13. travnja 2013. godine u GK "Zorin dom" u Karlovcu, s početkom u 19:00 sati.
U sadržaju koncerta sudjeluje  starija dječja skupina "FIJOLICE" KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić, koja je po mišljenju stručnog povjerenstva ostvarila najzapaženiji nastup na Županijskoj smotri dječjeg folklora 2012. god. u ktg. starijih dječjih skupina,  te tako zavrijedila predstaljati Karlovačku županiju  na  47. Dječjim Vinkovačkim jesenima u Vinkovcima koje su se održale 8. i 9. rujna 2012.god.

Kako je bilo u Vinkovcima?
9. rujna 2012. god. na velikoj pozornici Vinkovačkih jeseni  FIJOLICE su se predstavile programom naziva "Muzika ćardaš!" čiji je autor voditeljica skupine Sanja Vrbanić Stanićak. U izvedbi programa djeca su pokazala vještinu i lakoću izvođenja folklorne građe, odlično snalaženje na pozornici i sigurnost u solističkim dionicama osvojivši  simpatije publike. Cjelokupni dojam upotpunila je glazbena pratnja malih tamburaša u aranžmanu Josipa Vušira.
Svoj nastup na Jesenima imali su čast jednim dijelom i sami najaviti kroz šaljivi razgovor s književnikom Mladenom Kušecom.
Slijedećeg dana,  Fijolice su sudjelovale u svečanom mimohodu ulicama Vinkovaca u kojem su se isticale po brojnosti skupine kao i osebujnosti draganićke narodne nošnje.
Fijolice su bile smještena kod članova dječje skupine KUD-a „Nijemci“ iz Nijemaca koji su se pokazali kao odlični domaćini.

Osim službenih nastupa Fijolice su rado komunicirale s predstavnicima medija, spretno i sigurno odgovarajući na sva pitanja novinara pokazujući široko znanje o svom zavičaju, Županiji, Društvu koje predstavljaju, običajima i narodnim nošnjama koje nose.
Koreografiju “Muzika ćardaš!” Fijolice su izvodile cijele 2012. godine predstavljajući se u Draganiću, Karlovcu, Lukovdolu, Vinkovcima i u Zagrebu na međunarodnoj smotri folklora.