“Iz babine kujne” – ZBIRKA TRADICIJSKIH RECEPATA

13. ožujka 2017.

Krajem godine dovršen je ovogodišnji projekt naziva "Preko međugeneracijske suradnje do očuvanja tradicije" koji provodi tim mladih našeg KUD-a. Projekt je završen izdanjem male kuharice tradicijskih zavičajnih jela.
MLADI PORUČUJU:
Zanimaju li Vas žganci? Kuhani fanjki? Zelje i pažulj il silata spolivku? Gibanjica ili neka od drugih jela koje su spremali (ili još uvijek spremaju) vaše bake? Uživate u njima te biste se sami željeli
okušati u spremanju tih jela? Ako je odgovor potvrdan, tada nabavite našu malu kuharicu. Kuharicu pisanu rukom vaših baka koja sadrži jela kakva su se najčešće spremala u prvoj polovici 20.
stoljeća. Osim recepata, u kuharici ćete naći i poneke zgode i zanimljivosti vezane uz spremanje tradicijskih jela ili događaje za čiju su se priliku spremala.
Stoga zasučite rukave, obucite svoje fertune te uz pomoć ove kuharice pripremite i impresionirajte svoju obitelj i prijatelje. Nek i iz Vaše kujne zadiši miris tradicije! U slast!
Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Posebno dragim bakama koje su s nama podijelile svoje umijeće kuhanja i recepte. Također zahvaljujemo našim dragim mamama, tatama i drugim starijim članovima KUD-a koji su nam pomogli u organizaciji radionice kao i tiskanju ove kuharice. Posebno zahvaljujemo i našoj vjernoj suradnici, učiteljica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Draganići Matildi Marković koja svaki naš projekt promovira. Bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujemo i Općini Draganić koja je prepoznala ovaj projekt i financijski ga podržala.
Projekt je provodi i promociju pripremila grupa mladih autora: Marta Biličić, Tomislav Golub, Mateja Jagatić, Luka Jagatić, Ivan Jazvac, Martina Lojen, Doris Misir, Sara Pavlović, Antonio Šoštar i Antonio Vrbanić.