Litvanska delegacija u posjeti Draganiću

9. studenoga 2012.

Litvanska delegacija predvođena gradonačelnikom Tauragea Pranasom Petrošiousom, koja je trenutno u gostujućem posjetu Karlovcu u sklopu projekta ''Ljubičice u školama'', koji provode u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, 6. studenog posjetila je Općinu Draganić.
Načelnik Općine Draganić Josip Tomačić i ravnateljica OŠ Draganić, Marica Jurčić ispred domaćina proveli su goste iz Litve kroz Draganić. Tako su imali priliku razgledati imanje udruge „Kontesa“, župnu crkvu „Sv. Jurja“, Draganićke ribnjake i OŠ Draganić gdje je upriličena školska priredba na hrvatsko – engleskom jeziku. U sadržaju priredbe nastupili su i članovi dječje folklorne grupe FIJOLICE koji su ujedno i polaznici školske folklorne sekcije. Posjet je završio u prostorima KC Draganić gdje je sve domaćine, uzvanike  i goste ispred KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić pozdravila predsjednica Draženka Jagatić te ukratko predstavila rad udruge. Folklorni orkestar Društva pozdravio je uvažene goste prigodnim programom.

U pratnji projektnih partnera iz Litve, u obilasku Draganića bili su župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zamjenik župana Ivan Banjavčić, županijska pročelnica Upravnog odjela za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Eva Maria Sobotik - Pavan i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić.