Nastup u hotelu Vila Pavlinka u Posedarju

26. lipnja 2015.

KUD „Sv. Juraj“ Draganić i ove godine nastavlja suradnju s hotelom Vila Pavlinka u Posedarju. Prvo ovoljetno gostovanje održano je 22. lipnja. Gostima hotela, koje uglavnom čine državljani Njemačke, prezentirana je  kulturna folklorna baština našeg Draganića.

Plesačima su se na pozornici pridružili i gosti hotela nastojeći naučiti korake draganićkih plesova. Solistica Agata Kalafatić pjevala je za goste na njemačkom jeziku, a  na kraju službenog programa održan je „ ples srca“– plesna igra u kojoj su sudjelovali mješoviti parovi sastavljeni od plesačica/plesača KUD-a i gostiju. Pobjednica igre, gošća hotela, osvojila  je suvenire KUD-a „Sv. Juraj“, a Luka se ponovo dokazao kao plesač koji najčešće pobjeđuje u plesu srca.
Svi su se dobro zabavili, a uz to i degustirali autohtona draganićka pića - domaću rakiju, višnjevac i orahovac koje su gostima darovali članovi KUD-a. Zahvalili su se i ljubaznom osoblju hotela – konobaricama i kuharicama darujući im novi KUD-ov suvenir – pregaču s motivom draganićkog veza. Bila je to još jedna uspješna promocija Draganića.