Održana godišnja skupština KUD-a

15. ožujka 2013.

U nedjelju, 3.3.2013. je održana godišnja skupština KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić. Predsjednica KUD-a Draženka Jagatić iznijela je podatke o aktivnostima i djelovanju društva u 2012. godini, te planove za tekuću godinu. Također, izabran je novi član upravnog odbora - Ivan Črne, te nadzornog odbora - Marica Boričević.

Uz brojne nastupe na različitim manifestacijama, smotrama, koncertima i drugim događanjima, poseban naglasak stavljen je na projekte na kojima smo radili protekle godine. To su „Draganićki puranac“,  „Draganićki rječnik“, nova predstava „Sliku svoju ljubim“, projekt otkupa i rekonstrukcije zavičajnog ruha te gostovanje na međunarodnoj smotri folklora „Makedonsko sonce“ u Makedoniji. Nadalje, izdali smo CD "Sad se vidi - sad se zna" dječjih pjesmica draganićkog kraja, i sudjelovali  u rekonstrukciji stropa i krovišta Kulturnog centra Draganić, proširenju pozornice te uređenju interijera.

Ove godine, uz nastavljanje prijašnjih aktivnosti, planiramo raditi na pripremi monografije i dokumentarnog filma o KUD-u, ali i pokrenuti program stručnog osposobljavanja za voditelja folklora.

Nakon službenog dijela programa godišnje skupštine uslijedila je dodjela godišnje nagrade „Jura 2012“ najzaslužnijim članovima društva, te kratki pregled najboljih događaja iz 2012. kroz komičnu prezentaciju i scensku izvedbu Ivone Bene i Tomislava Goluba.