Održana izborna godišnja skupština KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić

17. ožujka 2014.

Dana 16.ožujka 2014. godine u Kulturnom centru Draganić održana je izborna godišnja skupština KUD-a „Sv. Juraj“. Dosadašnjem vodstvu Društva produžen je mandat za još jedno mandatno razdoblje od 4 godine. Tako je na mjesto predsjednice  ponovo izabrana, jednoglasnom odlukom Skupštine, Draženka Jagatić kao i na mjesto zamjenice predsjednice Alenka Bujan. Potvrđen je i mandat za sve članove Upravnog odbora (Nedeljko Bujan, Ivan Črne, Mijo Gašpić, Renata Jazvac, Petar Prstac, Tomislav Stanićak, Barica Tomašković) jedino je smijenjena Sanja Vrbanić Stanićak na osobni zahtjev zbog obiteljskih razloga. Na njezino mjesto u Upravni odbor izabrana je Željka Domjančić. Također je potvrđen i mandat dosadašnjim članovima Nadzornog odbora (Marica Boričević, Željko Jerečić, Višnja Golub).
Tijekom dvosatne Skupštine izneseno je iscrpno izvješće o radu KUD-a u 2013. godini popraćeno prezentacijom s brojnim fotografijama kao i izvješće o financijskom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora. Sva su izvješća jednoglasno usvojena. Bila je to prilika da se članovi KUD-a prisjete mnogobrojnih nastupa, gostovanja, aktivnosti i događanja na kojima su sudjelovali i koje su organizirali u protekloj godini. Planovi za tekuću 2014. godinu, u kojoj Društvo obilježava 80 godina organiziranog kulturno-umjetničkog rada u Draganiću, također su jednoglasno usvojeni. Naglašeno je da se ova iznimna obljetnica održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića. Gosti koji su nazočili Skupštini čestitali su članovima KUD-a „Sv. Juraj“ na ostvarenim postignućima te zaželjeli jednako dobre rezultate i u budućem radu.
Nakon službenog dijela održana je, sada već tradicionalna manifestacija i dodjela nagrada „JURA“. Mladi KUD-a „Sv. Juraj“ iznijeli su na humorističan način svoje viđenje događanja  i aktivnosti u društvu kroz proteklu  godinu te su dodijeljene simbolične nagrade za sekcije i pojedince koji su se na neki način istaknuli svojim radom i zalaganjem.