PRIPREME ZA 80-TU OBLJETNICU KUD-A “SV. JURAJ” DRAGANIĆ

17. travnja 2014.

KUD „Sv. Juraj“ ove godine slavi 80. godišnjicu postojanja i organiziranog kulturnog rada na području općine i župe Draganić koje će obilježiti nizom događanja u Jurjevskom tjednu.
Na dan Jurjeva nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, na galeriji KC Draganić otvoriti će se izložba pod nazivom „Draganić – pogled unatrag“, a navečer će se održati stručna tribina na temu „Zavičajna tradicijska baština-nepresušni izvor stvaralaštva“ koju će predvoditi ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, dr.sc. Tvrtko Zebec. Nakon tribine zaslužnim pojedincima Društva bit će dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture, ZAKUD-a Karlovačke županije i KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić.
Slavljenički godišnji koncert u Karlovcu održati će se 25.04.2014. god. u Domu OSRH „Zrinski“. Na najavljenom koncertu Društvo će uz pomoć svojih nekadašnjih članova prezentirati pregled rada Društva kroz proteklo razdoblje, a povrh toga prisjetit će posjetitelje na bogatu prošlost Plemenite općine Draganić. Neposredno prije koncerta moći će se razgledati tzv. živa izložba pod nazivom „Gizdavi Draganićaki plemenita roda“ postavljena u ulaznom holu dvorane.
Sva događanja vezana uz obilježavanje obljetnice odvijati će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, dr. Ive Josipovića, Karlovačke županije i Općine Draganić.

Općina Draganić u ulozi pokrovitelja obljetnice financirala je uređenje pročelja KC Draganić na kome će sljedećih dana biti postavljena dva nova jumbo plakata. Prvi je milenijska fotografija Šime Strikomana koja će simbolizirati obljetnicu KUD-a, a druga je grb Općine Draganić čime će biti najavljeno obilježavanje 750. godišnjice poveljnih prava Plemenite Općine Draganić koji se planira obilježiti u mjesecu listopadu.
U tijeku su intenzivne pripreme za obilježavanje 80-te obljetnice KUD-a. Aktivnim članovima pridružili su se za proslavu obljetnice i nekadašnji članovi. Tako se ukupno 156 članova intenzivno priprema za izlazak na pozornicu.

U fotodokumentaciji možete pogledati fotografije zabilježene na aktivnostima za pripremu događanja na obilježavanju obljetnice.

Medijski pokrovitelji obljetnice su Radio Mrežnica, TV trend, Trend radio, Hrvatski radio Karlovac, Karlovački tjednik, Večernji list i Radio Jaska.