TO KUD-a sudjelovao na 3. SAMOBORSKOM TAMBURATORIJU

7. prosinca 2015.

U prepunoj franjevačkoj crkvi u Samoboru u subotu je održan 3. samoborski tamburatorij, međunarodni festival tamburaške glazbe u organizaciji Tamburaškog društva Ferdo Livadić. Tijekom puna dva sata franjevačkom crkvom odzvanjale su melodije velikana tamburaške glazbe.
Ove godine je svoj rad predstavilo ukupno šest tamburaških orkestara, četiri u natjecateljskom dijelu te dva u revijalnom. Natjecali su se orkestri iz Draganića, Dragatuša u Sloveniji, Zagreba i Križevaca. Za nastup na Festivalu orkestri su trebali odabrati program iz područja koncertne glazbe sastavljen od autorskih skladbi izvorno napisanih za tamburaški orkestar, a dopušteno im je izvođenje samo jedne vokalno-instrumentalne skladbe.
Vrijedi spomenuti da je na ovogodišnjem Tamburatoriju uz pratnju Tamburaškog orkestra KUD-a „Gaj“ iz Zagreba zapjevala i istinska dama hrvatske glazbe Radojka Šverko, što je publika nagradila velikim pljeskom.
Naravno, a što je bilo i za očekivati, Tamburaško orkestar našeg KUD-a ostao je bez nagrade; ali smo svi ponosni na naše tamburaše i njihovog voditelja koji su već druge godine od organizatora pozvani da nastupe uz ovako visoko rangirane orkestre iz velikih gradova.
Veliko BRAVO i za našu solisticu Agatu i Tomislava na violini !