20. smotra izvornog folklora Karlovačke županije u Ogulinu

23. kolovoza 2016.

20-tu godinu za redom KUD "Sv. Juraj" sudionik je županijske smotre izvornog folklora koja se svake godine početkom lipnja održava u Ogulinu pod nazivom "Igra kolo".
Naši folkloraši zajedno s gostima iz Ilače bili su sudionici drugog dijela smotre koji se održavao u nedjelju 5.6. Sve je započelo prijemom kod gradonačelnika grada Ogulina g. Jure Turkovića koji je kao i prethodnih godina zajedno s ravnateljicom POU Ogulin gđom. Nikolinom Luketić pozdravio sudionike, podijelio im zahvalnice za sudjelovanje te se zajedno s njima zadržao na kratkom druženju. Slijedio je svečani mimohod sačinjen od 25 folklornih grupa koji je nažalost prekinulo proljetni pljusak. Smotra je iz tog razloga održana u sportskoj dvorani OŠ.
Više o smotri možete pročitati na adresi: www.ogulin-uciliste.hr.
Nastup naših folkloraša zajedno s folklornim tamburaškim sastavom prema ocijeni stručnog povjerenstva (I. Ivančan, J. Ćaleta i J. Forjan) svrstan je u I. KATEGORIJU grupa (kaže izviješće " izvrsni, reprezentativni"), te kao takvi predstavljati ćemo Karlovačku županiju 2017. godine na smotri folklora u gradu Metkoviću.