26.4.2013. ODRŽAN 19. PO REDU GODIŠNJI JURJEVSKI KONCERT

5. svibnja 2013.

Devetnaesti po redu godišnji koncert KUD-a "Sv. Juraj" Draganić održan je 26.4.2013. god. već tradicionalno u dvorani HV "Zrinski" u Karlovcu.
Koncert je započeo melodijom draganićkog drmeša kojeg je najavio duboki zvuk „bajsa“ a priključili se mu se postepeno  i ostali tamburaški instrumenti te izveli instrumentalnu šetnju kroz draganićke tradicijske melodije. U prvom dijelu koncerta sudjelovale su dječja sekcije, tamburaška i folklorne sekcije JURIĆI i FIJOLICE. Odrasli tamburaški orkestar predstavio nam se zahtjevnim koncertnim programom koji je izveo i na županijskoj smotri tamburaških orkestara. Za kraj prvog djela folklorna sekcija i orkestar izveli su novu točku draganićkih pjesama i plesova po kojoj je i koncert nosio naziv „Od ćardaša, prek poljke di drmeša“.
U drugom dijelu koncerta folkloraši su se udaljili od zavičajnih pjesama i plesova te su na početku prikazali slavonska kola u interesantnoj koreografiji pod nazivom „Diva Marica“. Zatim su se na slavonske melodije nadovezali gosti, MVS „Sinovi atara“ i zabavili publiku stihovima slavonskih bećara. Svojevrsni iskorak iz slavonskog bećarca uveli su sopci KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ gostiju iz Kršana, mjesta iz unutrašnjosti Istre. Uz sopele publika je mogla uživo čuti i zvuk miha kao i osebujno i specifično istarsko dvoglasje te poznati ples balun. Za sam kraj foklorna sekcija i orkestar Društva razigranom ali zahtjevnom koreografijom pod nazivom „Mladi Imbrek“odveli su nas u Zagrebačko Prigorje te svojom izvedbom zaslužili oduševljenje publike koja ih je dva puta vraćala na bis.
Koncert su na zabavan i duhovit način vodili članovi dječjih sekcija: Martina Cerovac, Florjan Jagatić, Petra Laslo, Ivana Misir, Dora Moguš i Antonio Vrbanić.

Koncert su financijski potpomogli naši stalni izvori financiranja Općina Draganić i Karlovačka županija kao naši dragi sponzori  (podatke možete pogledati u rubrici SPONZORI). Bez obzira na visinu dodijeljenih sredstava svima se najtoplije i od srca zahvaljujemo.