Bog daj dobar večer družina!

26. travnja 2016.

Već 21. puta KUD „Sv. Juraj“ održao je svoj godišnji koncert. Sve sekcije društva pripremile su svoje nastupe i izvele ih ove godine uoči Jurjeva – 22.4. na poznatoj pozornici Doma OSRH „Zrinski“ u Karlovcu.
Najmlađi okupljeni u folklornoj sekciji JURIĆI izveli su dječje zavičajne tradicijske igre, brojalice i pjesmice sabrane u nazivu „LIGICE i OFICER“. Starija folklorna dječja skupina FIJOLICE ponovno nas je iznenadila svojom brojnošću i kvalitetom izvedbe ivanjskih običajnih pjesama kao i draganićkih plesova, a sve pod nazivom „ DOJDI IVE KRALJ TE ZOVE“.
Dječji tamburaški orkestar poklonio nam je vječnu melodiju „DO nam kaže dobar dan“ te zanimljivu glazbeno-scensku igru „Kak je Jura postal živčan“.
Odrasli folkloraši zajedno s folklornim sastavom u koreografiji „Biraj, biraj ne študiraj“ prezentirali su različitost i osebujnost zavičajne  ženske narodne nošnje, pjesama i plesnih koraka, dok su u drugom dijelu koncerta izveli koreografije iz Turopolja, zatim uz spretnog kolovođu i ljeričara dubrovačku poskočicu LINĐO, te pjesme i plesove Baranje za koje su zaslužili skandirajući pljesak publike.
Posebnost u sadržaju koncerta donio je scenski prikaz ZADRUGE DOMLADOVAC temeljen na stručnom zapisu iz 1939. godine koji detaljno opisuje zadružni način života. Priča je ispričana kroz lik gospodara zadruge – Grge Domladovca, a na sceni se nalazilo točno 60 članova Zadruge (godinama, imenima i spolu prilagođeni detaljnoj zabilješki u generalogiji zadrugara).
Različitosti i bogatstvu hrvatske tradicijske baštine sadržaju koncerta doprinijeli su i gosti: KUD „Zadarski tanac“ iz Zadra, KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog, kao i KUD „Korana“ iz Slunja.
Svi učesnici koncerta nastavili su druženje uz svirku, pjesmu i ples u dvorani KC Draganići, u čemu su predvodili gosti iz Slunja, a raspoloženje je ubrzo preplavilo i sve ostale prisutne.
Hvala svim aktivnim članovima i logistici KUD-a, hvala voditeljima i donatorima kao i svim onima koji su na bilo koji drugi način pomogli u realizaciji koncerta.
Hvala publici koja je izvođačima poklonila zasluženi pljesak jer to je najljepša nagrada za njihov trud.