DJEČJI TO zavrijedio SREBRNU PLAKETU “TAMBURA PAJE KOLARIĆA”

14. svibnja 2015.

DJEČJI TO KUD Sv. Juraj – Draganić koji broji 30 tamburaša dječjeg uzrasta (do navršenih 16 godina) sudjelovao je na 38. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe koji je održan u Osijeku  od 8.-10.05.2015.  U tri takmičarske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavilo se 15 orkestara u dječjoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Dječji TO KUD-a nastupio je na koncertu u subotu 9.5. izvevši odabrane skladbe prema propozicijama Festivala. Prosudbeno povjerenstvo njihovu izvedbu nagradilo je srebrnom plaketom „Tambura Paje Kolarića“. ČESTITAMO mladim glazbenicima i njihovom voditelju Josipu Vuširu!

Na put su krenuli u pratnji odraslih članova KUD-a te roditelja. Putem je organiziran posjet Muzeju tambura u Slavonskom Brodu koji je smješten u baroknoj brodskoj Tvrđavi kroz koje je mlade tamburaše proveo sam inicijator osnivanja muzeja i poznata osoba iz svijeta tamburaške glazbe – prof. Mihael Ferić. Ovaj muzej jedinstven je u svijetu i predstavlja hrvatski nacionalni identitet.