DRAGANIĆKI PURANAC na HTV emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ ! / POZIV NA RADIONICU

26. ožujka 2015.

Rješenjem Ministarstva kulture RH od 02. kolovoza 2010. god. UMIJEĆE IZRADE PURANCA NA PODRUČJU DRAGANIĆA ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra. Temeljem navedenog rješenja umijeće izrade draganićkog puranca upisano je u Registar kulturnih dobara RH.
Budući KUD „Sv. Juraj“ kao nositelj kulturnog dobra treba dobro štiti, popularizirati i promovirati te brinuti o njegovom očuvanju u vlastitoj sredini, i ovu petu godinu za redom, ove subote 28.3.2015. organizirana je radionica izrade „draganićkog puranca“. Na radionici, kao i do sada naši stariji mještani i oni koji su tu vještinu već savladati, prenosit će istu na mlađe naraštaje kako bi oni u buduće prenosili na druge.
U cilju promocije „draganićkog puranca“ ove godine snimljena je kratka reportaža za HTV emisiju „Dobro jutro Hrvatska“ koja će biti emitirana u petak 27.3.
Ovim putem pozivamo sve mještane župe Draganić kao i ostale zainteresirane da se priključe najavljenoj radionici, kao i da svoj puranac ponesu blagosloviti na blagdan Cvijetnice u župnu crkvu sv. Jurja na misi koja počinje u 11:00 h.