ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA KUD-a

26. ožujka 2015.

KUD je 8.3. održao svoju redovnu godišnju skupštinu kojoj su osim članova društva prisustvovali uvaženi gosti i uzvanici, predstavnici lokalne samouprave, Osnovne škole Draganić, ostalih udruga s područja Općine Draganić, prijateljskih KUD-ova, mnogi donatori i roditelji članova dječjeg uzrasta.
Nakon otvorenja skupštine i izbora radnog predsjedništva slijedilo je  iscrpno izviješće o radu i financijsko izviješće za proteklu 2014. godinu. Zatim je dužnosti u UO na vlastiti zahtjev razriješen Tomislav Stanićak, a na njegovo mjesto izabrana je Mirjana Rataić. Skupština je donijela odluku i o izmjenama i dopunama statuta društva koje su uvjetovane novim Zakonom o udrugama. Pri kraju skupštine prezentiran je plan rada i financijski plan za 2015. god., koje su jednoglasno podržali članovi KUD-a s pravom glasa. Uvaženi gosti, između ostalih Ivica Vrbanić, zamjenik načelnika Općine Draganić i Marica Jurčić, ravnateljica OŠ Draganić uputili su čestitke i riječi pohvale na rad i uspjehe Društva.
Vrijedi svakako spomenuti sažete osnovne značajke rada društva u 2014. god. U 6 sekcija aktivno je sudjelovalo 136 članova. Društvo je nizom događanja obilježilo 80-tu obljetnicu rada i ostvarilo svoje višegodišnji planirano gostovanje u Rimu i Vatikanu s prisustvovanjem na audijenciji Sv. Oca.
Članovi društva sudjelovali su na 4 županijske smotre u 6 natjecateljskih kategorija. Na svim smotrama izborili su predstavljati županiju na regionalnim ili državnim susretima. Tako su se 2014. god. dječja skupina FIJOLICE, TO KUD-a i folklorni sastav KUD-a natjecali u skupini najuspješnijih amatera Hrvatske, te tamo od strane stručnog povjerenstva FIJOLICE i FS KUD-a zaslužili prvo mjesto. Odrasla folklorna skupina zavrijedila je sudjelovanje 2015. god. na regionalnoj smotri „Brodsko kolo“ u Sl. Brodu, te na jubilarnim 50-tim „Vinkovačkim jesenima“.
Nakon službenog dijela slijedila je dodjela popularne nagrade „JURA 2014.“ Ovu, sada već tradicionalnu  scensku izvedbu, pripremila je uhodana grupa mladih koja na simpatični i duhovit način prikazuje pregled događaje kroz proteklu godinu. Također su temeljem rezultata prethodno provedene ankete među članovim društva, dodijeljene nagrade najaktivnijim i najtalentiranijim članovima, te su proglašeni događaji koji su u raznim kategorijama prema izboru većine obilježili proteklu godinu.