Fijolice na Dječjim vinkovačkim jesenima

13. rujna 2013.

Dječja folklorna sekcija „Fijolice“ KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić već drugu godinu za redom nastupila je na pozornici Dječjih Vinkovačkih jeseni kao predstavnik Karlovačke županije na međužupanijskoj smotri održanoj  u subotu 7.9. 2013. god. gdje se predstavilo ukupno 13 dječjih skupina. „FIJOLICE“ su izvele program zavičajnih pjesama i plesova pod nazivom „Daj nam Bože dobro leto“ koje je za izvedbu pripremila voditeljica Sanja Vrbanić Stanićak.

U nedjelju 8.9.2013. god. „FIJOLICE“ su sudjelovale u  svečanom mimohodu kroz grad u kojem je učestvovalo ukupno 67. dječjih skupina.

Lijepi rujanski dan i pogled na beskrajnu kolonu djece u bogatstvu narodnog ruha omogućio je građanima Vinkovaca te svim posjetiteljima  Dječjih Vinkovačkih jeseni ugodno nedjeljno prijepodne i doživljaj za pamćenje.

„FIJOLICE“ su ove godine bile smještene kod članova dječje sekcije FA „Lisinski“ iz grada Vinkovaca, tako da su u slobodno vrijeme, zahvaljujući domaćinima, imali priliku bolje upoznati „najstariji grad u Europi“. Ovim putem zahvaljujemo se FA „Lisinski“ na gostoprimstvu i ugodnom druženju.