„FIJOLICE“ PRVE U KUTINI NA 12. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske

13. listopada 2014.

Po 12. put u Kutini 11.10.2014. održan je Festivalu dječjeg folklora Hrvatske na kojem je nastupilo 16 dječjih skupina podijeljenih u dvije kategorije ovisno o njihovom uzrastu.

Najuspješnija dječja folklorna skupina u kategoriji djece od  10 – 14 godina, prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu Slavica Moslavac, Naila Ceribašić i Vesna Zorić je dječja skupina „FIJOLICE“ KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić.
Valja napomenuti da FIJOLICE već treću godinu za redom predstavljaju Karlovačku županiju na državnim susretima dječjeg folklora, odnosno 2012. i 2013. na dječjim Vinkovačkim jesenima i ove godine u Kutini na Festivalu koji je natjecateljskog karaktera (za razliku od revijalnog susreta u Vinkovcima).
Ovdje treba naglasiti da je i dječji folklorni sastav značajno utjecao na ukupnu ocjenu izvedbe programa.
Čestitke djeci i njihovoj voditeljici Sanji Vrbanić Stanićak. Ujedno zahvaljujemo roditeljima na neprestanoj brizi i suradnji s vodstvom KUD-a. Ova nagrada u velikom dijelu i njihova je zasluga.
Po prvi put, ove godine, Hrvatski sabor kulture, jedan je od pokrovitelja Festivala dječjeg folklora Hrvatske. Prema dogovoru između organizatora Festivala i HSK najuspješnija dječja folklorna skupina Festivala nastupit će na dijelu 21. susretu hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala i izvornih folklornih skupina koji će 25. i 26.10.2014. biti održan u Karlovcu. Dakle, FIJOLICE sa svojim programom „Koka perušoka“ nastupit će u našem županijskom središtu na državnom susretu izvornih skupina gdje ih ponovno možete pogledati.