“FIJOLICE” ugostile dječju folklornu grupu iz Nijemaca

17. svibnja 2013.

Dana 11. svibnja 2013. dječja skupina FIJOLICE ugostila je dječju folklornu grupu koja djeluje pri DVD-u „Nijemci“ iz Nijemaca kraj Vinkovaca. Bilo je to uzvratno gostovanje nakon što su prošle godine Nijemci bili domaćini FIJOLICAMA tijekom njihovog sudjelovanja na Dječjim Vinkovačkim jesenima.
U popodnevnim satima u prostoru OŠ Draganić okupljeni su članovi svih dječjih sekcija KUD-a „Sv. Juraj“ gdje su zajedno s gostujućom dječjom grupom iz Nijemaca sudjelovali u popularnim „IGRAMA BEZ GRANICA“ koje im je priredila organizacijska grupa starijih folkloraša. Djeca, njih 80, bili su slučajnim odabirom podijeljeni u 10 grupa koje su naizmjence prošle kroz 12 igara.
Igre su završile u KC Draganić a nakon zaslužene večere zbrajali su se osvojeni bodovi. Najdomišljatija i najspretnija grupa naziva GUSJENICE pobijedila je ostale te tako zaslužila pobjedničku sladolednu tortu.

U nedjelju goste smo odveli na proštenje u Brezariće i u razgledavanje crkve i spomen kuće blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću. Poslije podne folklorna dječja skupina iz Nijemaca sudjelovala je kao gostujuća skupina na Županijskoj smotri dječjeg folklora u Karlovcu.