JURIĆI I FIJOLICE NA 46. međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu

10. listopada 2012.

Ovogodišnja, 46. međunarodna smotra folklora bila je posvećena djeci, odnosno folklornoj baštini koju uče i prikazuju djeca: dječjim igrama, plesovima, pjesmama i običajima. Uz brojne dječje folklorne skupine iz Hrvatske nastupala su i djeca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litve, Njemačke i Ukrajine, te folklorna društva odraslih iz Hrvatske i drugih zemalja (iz Litve, Kenije, Rusije i Slovačke te Hrvati iz Slovenije).

JURIĆI I FIJOLICE  odabrani su od strane selektora smotre, gosp. Vide Bagura koji je program svih izvođačkih skupina prethodno pogledao i snimio za internetsku stranicu smotre. Za zaštitno lice plakata kojom je najavljena cjelokupna smotra izabrana je upravo najmlađa članica KUD-a – Marija Berdik.

19. srpnja 2012. dječja skupina FIJOLICE svoj službeni nastup održala je na pozornici postavljenoj na Trgu bana J. Jelačića te sudjelovali u plesnoj radionice namijenjenoj djeci u Centru mladih Ribnjak koju je vodio Francis Feybli iz Švicarske, dok su JURIĆI  svoj program upriličili u Dječji dom Zagreb u Nazorovoj uz goste iz Rusije što je zabilježila  i HTV (emitirano u središnjem Dnevniku).