KUD ‘Sv. Juraj’ Draganić na susretu s Predsjednikom Ivom Josipovićem

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dana 08. lipnja 2013. god. na Pantovčaku primio je članove KUD-a ''Sv. Juraj'' iz Draganića koji su se predstavili kratkim folklorno-tamburaškim nastupom karakterističnim za svoj zavičaj.

Predsjedniku Josipoviću u nekoliko rečenica prezentirana je povijest i sadašnjost Općine Draganić, odnosno rada Društva.

Nakon zajedničkog fotografiranja Predsjednik Josipović se rado upustio u ugodan razgovor s mladima interesirajući se za njihovo obrazovanje, odnosno zaposlenje. Istaknuo je važnost okupljanja prvenstveno mladih na ovako kvalitetan način, kao i važnost očuvanja tradicijske kulture kao dio identiteta naše Domovine koja će svakako doći do izražaja nakon pristupanja Hrvatske Europskoj zajednici.

Predsjedniku Josipoviću za sjećanje na susret KUD-ovci su poklonili tradicijski „muški rupčićak“ – vezenu maramicu s inicijalima koju su muškarci nosili kao ukras u džepu sakoa; i uokvireni tradicijski vez starosti preko 100 godina.
Za suradnike Ureda Predsjednika uručena je „Draganićka košara“ prepuna delicija draganićkog kraja.

Susret s Predsjednikom Josipovićem velika je i značajna podrška u daljnjem radu Društva i događaj za pamćenje svakom članu Društva koji je nazočio susretu.
 

Izvor fotografije:
Ured Predsjednika RH,
snimio Filip Širanović, službeni fotograf