ODRASLI FOLKLORAŠI NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA

2. listopada 2014.

U gradskom kazalištu “Zorin dom” 21.9.2014. održana je 53. smotra koreografiranog folklora Karlovačke županije. U službenoj konkurenciji nastupili su KUD “Klek” iz Ogulina, FA “Matija Gubec” iz Karlovca i KUD “Sv. Juraj” iz Draganića. Svaki ansambl izveo je dvije koreografije.
Draganićaki su se predstavili s dvije zavičajne koreografije naziva “Od čardaša, prek poljke di drmeša” i “Ne idi kćeri u to kolo”. Temeljem kriterija za ocjenjivanje FA “Matija Gubec” direktni je sudionik Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu budući je prošle godine zauzeo 1. mjesto na državnom susretu.  Iz istog razloga povjerenstvo je odabralo KUD „Sv. Juraj“ kao još jednog predstavnika županije na spomenutom Susretu.
Kako dva vikenda za redom povrh ovog susreta KUD „Sv. Juraj“ sudjeluje na još dva susreta (4. 10. i  5.10. u Dugom Selu na 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava) i jednom festivalu (11.10. FIJOLICE na 12.  Festivalu  dječjeg  folklora  Hrvatske) nemoguće je bilo istovremeno pripremiti program i za ovaj četvrti susret (11. i 12.10.)  te smo iz istog razloga odustali od sudjelovanja na istom.