Svečana sjednica

28. travnja 2015.

Na blagdan zaštitnika naše Općine i Župe, sv. Jurja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Draganić kojoj je prethodila sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jurja. Sjednicu je upotpunio nastup KUD-a „Sv. Juraj“ s kratkim glazbeno-scenskim programom.
Posebno nas veseli što je ove godine priznanje Općinskog vijeća Općine Draganić za promicanje kulturnih vrijednosti draganičkog kraja došlo u ruke našem dugogodišnjem voditelju i prijatelju Mojmiru Golemcu.
Mojmir Golemac je voditelj odrasle grupe i mješovitog folklornog zbora od 1999.g. Vezano za zasluge u radu tijekom 2014. godine treba istaknuti sljedeće:
1. pripremio je godišnji koncert kojim je ujedno obilježena 80-ta obljetnica rada Društva u kojem je uz redovne članove sudjelovalo i 30-tak bivših članova. Treba istaknuti dio folklornog programa koncerta koji je posvećen zavičajnoj tradicijskoj kulturi (svadbeni običaji, Ivanjski običaji, Jurjevski običaji),  kao i dio programa pod nazivom „Koreografska razglednica“ u kojoj je sudjelovalo ukupno 100 izvođača te u jednoj cjelini izvelo ukupno 11 različitih koreografija s područja Hrvatske koje Društvo njeguje u svojem radu.
2. pripremu, postavljanje i uvježbavanje zavičajne koreografije naziva „Ruharice“ za sudjelovanje na Županijskoj smotri izvornog folklora u Ogulinu čime je Društvo temeljem ocjena stručnog povjerenstva svrstano u najbolje ocjenjena Društva i time zavrijedilo ove godine sudjelovati na jubilarnim 50-tim Vinkovačkim jesenima.
3. pripremu, postavljanje i uvježbavanje dvije zavičajne koreografije za sudjelovanje na Županijskoj smotri koreografiranog folklora u Karlovcu čime je društvo zaslužilo 1. mjesto smotre.
4. postavljanje i uvježbavanje programa za tradicionalni Božićni koncert.

Prethodno naveden trud i entuzijazam g. Golemac nesebično poklanja napretku našeg Društva  te tako  neposredno  utječe na promoviranje Općine Draganić kako na županijskom i državnom nivou tako i van njenih granica. Talent koji nesebično prenosi na mlade generacije zaslužuje zahvalu svih Draganićaka, a dobiveno priznanje Općine Draganić svakako je  nagrada i dodatni motiv za nastavak uspješne i ugodne suradnje.

Još jednom iskrene čestitke Mojmiru Golemcu na priznanju!