Godišnji koncert „Draganićko rušce belo“

28. travnja 2015.

Godišnji koncert KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić održan je 24.4.2015. u domu OSRH „Zrinski“ u Karlovcu. Ove godine koncert je održan pod nazivom „Draganićko rušce belo“ čiji naziv je nosila i prva koreografija koncerta budući je bila izvedena u svečanim bijelim draganićkim rubačama koje svojim vezom i raznolikošću svaka za sebe čine unikat. Bila je to ujedno cjelovita izložbe draganićke čipke.
Povrh ove točke folklorna grupa izvela je sada već poznatu zavičajnu koreografiju „Od ćardaša prek polke di drmeša“ , zatim koreografiju Međimurja te Sonte u Vojvodini. Premijerno je izvedeno i starobosansko nijemo kolo s područja Glamoča.
Jurići su zabavili publiku dječjim igrama i plesovima koji su scenski prikazali na duhovit način. Fijolice u malo ozbiljnijem tonu ponovno su ugodno iznenadile sve prisutne svojom ujednačenom izvedbom u novoj koreografiji naziva „Ka je lepo tancat znala“.
Tamburaške grupe  zauzele su dobar vremenski dio koncerta budući iste rade u četiri grupe. Posebno su, kao što to samo djeca znaju, razveselili najmlađi tamburašići simpatičnom točkom naziva „Nekad i sad“. Dječji orkestar izveo je koncertnu skladbu „Ivanjske krijesnice“ s kojom će u svibnju nastupiti na Festivalu HTG u Osijeku. Odrasli tamburaši uz skladbu „Na bunaru“ izveli su i popularnu tamburašku pjesmu „U san mi dođu tambure“  uz soliste Ivu i Marina.
Tamburaški sastav u dva navrata je prikazao svoje vještine na tamburama temeljem čega su 2014. godine zaslužili najvišu ocjenu na državnoj razini.
Uz domaćine nastupili su i gosti KUD „Kraluš“ iz Gornjeg Stupnika s pjesmama i plesovima Zelinskog Prigorja te KUD „Sv. Rok“ Brežani s izvornim pjesmama i plesovima svoga kraja pod nazivom „Šetala se lepa Mara“.
Čestitke svim našim voditeljima na još jednom uspješnom koncertu!
Koncert su logistički popratili članovi Upravnog Odbora, ali i roditelji djece, a posebno treba pohvaliti i uspješno postavljenu scenografiju članica KUD-a (Barica, Iva, Marica i Višnja).
Velika zahvala našim SPONZORIMA koji su ponovno omogućili održavanje koncerta.
Nakon koncerta svi izvođači družili su se na domijenku u KC Draganić koji su za njih pripremili članovi KUD-a.