TAMBURAŠKA VEČER 2019

11. prosinca 2019.


Ove godine koncepcija tamburaške večeri imitirala je „moderne“ TV prijenose zabavnih programa. Na pozornici smo imali tamburaški sastav KUD-a pod dirigentskom palicom Matije Prigorca a kroz koncert su nas vodili spretni voditelji u zasebnom studiju koji su zajedno s predstavnicima, odnosno voditeljima pojedinih sekcija KUD-a kroz zanimljiv razgovor prezentirali rad unutar Društva. Između razgovora slijedile su duhovite čestitke i glazbene želje koje su izvodili vokalni solisti KUD-a (ujedno i MVG BORSA 1862) kao i dragi nam gosti Željko Goršić i Mario Markešić.
Cijelu priču „začinili“ su GLUMCI dramske družine koji su preko poznatih uloga iz još poznatijih predstava postavljali dodatna škakljiva pitanja gostima u studiju; kao i oni koji su kao „tehnička ekipa HTV-a vodili brigu o TV prijenosu uživo“.
Sve je završilo velikom rođendanskom tortom koja je poklonjena članovima KUD-a koji su uz ovu visoku obljetnicu Društva i osobno obilježili obljetnice života.
Bila je ovo zasigurno večer za pamćenje. Ovdje vrijedi citirati našu suradnicu gđu. Matildu Marković:  Prekrasna tamburaška večer u KUD-u Sv. Juraj u Draganiću. Obilje ideja, volje, entuzijazma, ljubavi prema domovini, jeziku, narodu, zavičaju, upornosti, puno rada i truda utkano je u ovu lijepu, veliku, srčanu i veselu obitelj.