TO KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić u Dugom Selu na 20. susretu tamburaških orkestara i sastava

7. listopada 2013.

U Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. listopada 2013. održan je jubilarni 20. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava kojim se obilježila 65. obljetnica djelovanja Hrvatskog sabora kulture.
Na Susretu je nastupilo 9 najboljih tamburaških orkestara iz Samobora, Mihovljana, Draganića, Čakovca, Virovitice, Male Subotice, Starog Petrovog Sela, Zagrebai Varaždina te 4 najbolja tamburaška sastava iz Laza Bistričkog, Cirkvene, Dugog Sela i Beretinca sa sveukupno 300 izvođača. Kao gosti nastupili su Tamburaši iz Cirkulana iz Slovenije. Ove godine za Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 55 tamburaških orkestara i sastava iz 9 hrvatskih županija.
Po odluci stručnog povjerenstva u sastavu Siniša Leopold (predsjednik), Željko Bradić i Ivan Potočnik, u kategoriji koncertnih orkestara, 1. nagrada HSK dodijeljena je TO Centra tradicijske kulture iz Varaždina pod umjetničkim ravnanjem Tibora Büna. Druga nagrada dodijeljena je TO „Ferdo Livadić“ iz Samobora, a treća TO KUD-a Mihovljan. U kategoriji koncertnih tamburaških sastava, 1. nagradu osvojio je TS KUD-a „Preporod“ iz Dugog Sela. U istoj kategoriji, druga nagrada pripala je TS KUD-a „Ježek“, Beretinec, a treća TS KUD-a „Laz“, Laz Bistrički. Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja maestro Siniša Leopold dodijelio je„Nagradu HDS-a za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja“ TO KUD-a „Gaj“ iz Zagreba.
Iako je TO KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić  ostao bez nagrade susreta,  UO KUD-a iskazuje svoje zadovoljstvo samim sudjelovanjem tamburaša na ovako prestižnom susretu.
Čestitke svim tamburašima i voditelju Josipu Vuširu.