JURJEVSKO PROŠTENJE 2015.

2. svibnja 2015.

Članovi KUD-a „Sv. Juraj“  Draganić,  u nedjelju 26. travnja 2015.g., tradicionalno su nazočili koncelebriranoj svetoj misi uz vanjsku proslavu Jurjeva u pisanim rubačama i tako uveličali misno slavlje zaštitnika župe, općine i samoga KUD-a. Misi su prisustvovali i njihovi gosti iz Bosne i Hercegovine  KUD "Rudine" župa Vidoši - Livno.
Misu je predvodio mons. dr. Juraj Batelja, višegodišnji prijatelj  KUD-a „Sv. Juraj“  koji ove godine slavi 40. obljetnicu svećeništva te je tim povodom uputio javni poziv KUD-u da prisustvuje  njegovoj ovogodišnjoj proslavi.  Zahvaljujemo se mons. dr. Batelji na lijepim riječima podrške i iskrenom zanimanju za naš rad te na unikatnom poklonu koji je darovao uz 80. obljetnicu rada našega društva.
Nakon svečane mise mali i veliki članovi KUD-a i njihovi gosti iz Livna zabavili su nazočne pjesmom i plesom te nastavili druženje u prostorijama Kulturnog centra. Veselimo se nastavku suradnje s prijateljskim Društvom iz Livna jer smo od gostiju dobili poziv za uzvratno gostovanje.